ATE Entertainment
Workshops / Bijeenkomsten:

Een workshop is een uitstekende manier om uw gasten actief te laten meedoen. U kunt een workshop inplannen tijdens een teambuildingdag maar ook tijdens een feestavond is het een afwisseling. Daarnaast verzorgen wij ook veel workshops voor particulieren en andere doelgroepen. De workshops zijn meestal afzonderlijk te boeken maar in combinatie met een show geven ze meer kracht/uitdrukking. Hieronder de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Alle workshops duren gemiddeld 30 minuten tijdens een feestavond en tot 1 uur als ze afzonderlijk geboekt worden. Natuurlijk kunnen we de duur en inhoud aanpassen naar uw wensen. ATE kan in uw omgeving prive of zakelijk deze workshops verzorgen of tesamen met u een passende ruimte zoeken.

Percussieworkshops:
Workshop handpercussie: beginners basis met kleine hand percussie-instrumenten. Wordt geheel aangepast aan doel van uw workshop.
Workshop slag percussie: met grote instrumenten als bongo, conga, yembe.Wordt geheel aangepast aan doel van uw workshop. Let op kosten duurder daar er veel instrumenten mee moeten komen.

Dansworkshops:
• Workshop tropische dans algemeen: beginners basis salsa los dansen en merengue en heupen los, ook groepsmatig dansen met elkaar. Als de workshop langer mag duren ook uitleg over ontstaan, oorsprong en clave leren klappen.

•Workshop Cubaanse Son en Salsa: basisbeginselen cubaans.
Wat rustiger tempo zeker voor doelgroep 50+ goed aan te raden. Op muziek van de Buena Vista Social Club worden pasjes uitgelegd en gedanst. Als de doelgroep jonger is wijken we hier snel vanaf. Langer durende workshops worden met ontstaan, oorsprong en clave leren klappen uitgebreid en evt. dansen in koppel.

•Workshop Reggaeton: hippe tropische straatdans voor jongeren. Mix tussen salsa, hiphop, reggaeton en streetdance. Zeker op kinderfeestjes doet deze variant het goed.
•Orientaalse dansworkshop: waarbij men leert buikdansen met en zonder slang of uil. Mogelijkheid om foto’s te nemen met de dieren tegen meerprijs.
•Workshop Flamencodans: waarbij men leert castagnettes te spelen en de Spaanse flamenco leert dansen. Mogelijkheid om foto te nemen in Spaanse kledij. Bij grote groepen dit op voorhand doorgeven.
•Mexicaanse dansworkshop: men leert Mexicaans dansen. Bij langer durende workshops komen alle drie de dansen; Veracruz, Jalisco en Ciapas ruimschoots aan bod. Mogelijkheid om foto te nemen in Mexicaanse kledij. Bij grote groepen dit op voorhand doorgeven.


Cocktail Workshops:
In een 3 a 4 uur durende sessie worden alle aspecten van cocktail shaken belicht. De deelnemers zullen allemaal hun steentje bijdragen aan de workshop met een zelfontworpen cocktail. De workshop is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes, personeelsbijeenkomsten en familie- vrijgezellenfeesten. Wij kunnen een workshop verzorgen inclusief materialen en bar voor max. 30 personen tegen een vaste vergoeding.


Informatieve bijeenkomsten met workshop:
ATE verzorgt ook informatieve bijeenkomsten met daarbij een workshop naar keuze.
Meestal wordt er naar de doelgroep gekeken en wordt hierop het programma samengesteld. Veel stichtingen, bejaardencentra, scholen en jeugdcentra combineren een actieve workshop dan met culturele ontwikkeling en educatie.

Algemene Latijns Amerikaanse bijeenkomst: (2 uur, langer in overleg)
Ontstaan van Latijns Amerikaanse muziek en dans wordt besproken. Grote hoeveelheid aan instrumenten zal aanwezig zijn. Elk instrument wordt kort getoond en geintroduceerd aan de deelnemers. Daarna worden de instrumenten uitgedeeld en wordt er gezamelijk een nummer met de instrumenten gespeeld. Het volgende uur zullen uw deelnemers actief deelnemen aan de tropische dansworkshop. Hier worden diverse dansen en pasjes behandeld ter afwisseling en wordt het niveau aangepast aan de deelnemers. Bijeenkomst wordt door een persoon gegeven. Echter als de groep uit meer dan 50 personen bestaat is het wellicht beter met twee personen te komen.


Latijns Amerikaanse Dansbijeenkomst: (2 uur, langer in overleg)
Ontstaan van Latijns Amerikaanse muziek en dans wordt besproken, clave wordt gezamelijk geklapt en later worden er diverse dansen die hun oorsprong vinden in Latijns Amerika gedanst. Veelal dans men los maar indien mogelijk zal ook in koppels of gezamelijk met de hele groep gedanst worden. Deze variatie is best intensief qua dansen omdat hier de nadruk op ligt. Standaard zal de bijeenkomst door een persoon gegeven worden. Heeft u echter dansparen bestaande uit mannen en vrouwen dan kunnen we zorgdragen voor een tweetal personen zodat er in koppel voorgedaan en gedanst kan worden. Bij jongeren laten wij ook trendy dansstijlen aan bod komen.

Latijns Amerikaanse Percussiebijeenkomst: (2 uur, langer in overleg)
Ontstaan van Latijns Amerikaanse muziek wordt besproken. Grote hoeveelheid aan instrumenten zal aanwezig zijn. Van elk instrument zal kort de functie besproken worden en deze zal worden gedemonstreerd/bespeeld door een tweede persoon. Op deze manier zullen de instrumenten meer gaan leven bij de deelnemers. Daarna worden de instrumenten uitgedeeld en zal per instrument een korte les worden gegeven. Dit om vervolgens gezamelijk een aantal nummers te gaan spelen. De twee aanwezigen zullen tijdens de nummers door de zaal lopen om aanweizingen en uitleg te geven. De nadruk van deze workshop ligt echt op de instrumenten, de geschiedenis en het doel van het instrument in de muziek en het bespelen ervan. Deze workshop is dus voor alle doelgroepen. Als zal per doelgroep de les iets aangepast worden en de manier van overdracht.

Mexicaanse dans


dansworkshop flamenco

percussieworkshop

tijdens workshop Raeggeton