ATE Entertainment
Cuba Travel & Dance:

Met regelmaat organiseerd Cuba Travel & Dance naast de workshops en bijeenkomsten die zij verzorgen ook dansreizen naar Cuba. Met name naar Santiago de Cuba. De stad waar de Son zijn oorsprong heeft. Waar overal nog bands op straat staan te spelen en waar de mensen nog heerlijk zichzelf zijn.

Groepsdansreizen naar Santiago de Cuba in Cuba:
Zestiendaagse reis. Waarbij u 14 overnachtingen doorbrengt in de stad Santiago de Cuba. Per reis is het afhankelijk of u in een Casa Particular bij de Cubanen thuis kunt slapen of in een hotel. Cuba wordt steeds strenger qua eisen. En voor uw veiligheid kiezen we wel eens voor de zekerheid van een hotel. U heeft 10 dagen les van professionele dansleraren en krijgt allen een Cubaanse danspartner. De dames een man en de heren een vaste vrouwelijke danspartner. Gedurende de gehele cursus van 10 dagen danst u met deze partner. Dagelijks zult u 3 a 4 uur dansles hebben. Deze bestaat uit een dagelijkse warming-up en cooling down en de nodige salsabasicis zoals: Son, Cubaanse Salsa, Ruedo de Casino, Cha Cha Cha, Mambo en vele afrocubaanse en rituele dansen, die in Cuba de roots zijn en vormen voor de hedendaagse salsa. Natuurlijk zullen reaggeton, de timba en Baile de Centura ook aan bod komen.

De middagen heeft u vrij te besteden, wellicht om in alle rust de stad te bezoeken, de familie van uw danspartners, het Siboneystrand en de vele bezienswaardigheden. S’avonds gaat u eten in de Casa Particulares die de stad u te bieden heeft. Gewoon bij de Cubanen thuis in de huiskamer wordt u ontvangen. Deze huizen hebben dagelijks een andere dagschotel die afhankelijk is van wat er op de markt te koop is.
In de avonduren gaat u natuurlijk uit om datgene wat u geleerd heeft tijdens de dansopleiding direct in praktijk te brengen met de Cubanen die al te graag willen dansen met zo’n blanke European die misschien een cervesa(biertje) kan missen. In de vele uitgaansgelegenheden zult u met een warm welkom ontvangen worden. Een avond moet u vrijhouden om de welbekende Tropicanashow van Santiago de Cuba bezoeken. Hier ziet u alle dansstijlen waar u elke ochtend zo mee bezig bent de revue passeren. Mooie dames en heren in verschillende kostuums maken er met het liveorkest een ware show van. De hoofdtooien en schaars geklede dames zullen nog lang in uw geheugen blijven.
Na het tropicanaoptreden is er een leuk feest in de discotheek van het theater. Hier kunt u de dansers en danseressen van de show persoonlijk ontmoeten en wellicht een dansje met hun wagen. Enthousiast geworden

Wilt u een dansreis maar wilt u allen met een eigen gezelschap?
Ook dat is mogelijk. Wij regelen voor u de gehele reis en danscursus en slaapplaats echter dan zonder Nederlandse begeleiding. Wel zal er een Cubaanse host van ons aanwezig zijn om u op te vangen ter plekke en u wegwijs te maken.

Bent u geinteresseerd neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op!
Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.CubaTravelendance-logo


cubaanse auto
muzikanten op straatsanteriastraatzicht